Възкресението честваха и в катедралния храм „Св. Троица”

Животът

16-04-2017, 16:06

Снимка:

Атанас Димитров – АтаДим

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Голямо и кръшно Великденско хоро люшнаха русенци

Благодатният огън посрещнахме от Румъния

С "Хрестос воскресе!"  в първите минути на 16 април 2017 г. Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум възвести на своето боголюбиво паство Божието чудо, станало причина за спасението на човешкия род.

В празничното богослужение взеха участие: ставрофорен  иконом Илиян Илиев, ставрофорен иконом Минко Казаков, иконом Георги Георгиев, дякон Недялко Димитров и дякон Румен Трофилов.

На площада пред катедралния храм „Св. Троица” владиката произнесе своето архипастирско послание към клира и миряните на Българската православна църква, като им припомни че „Христос Възкръсна, за да покаже, че силата и победата са винаги на страната на доброто и на справедливостта, на вярата и на надеждата, и на всепобеждаващата и жертвена Божия любов”.

По време на среднощната света литургия сред богомолците в храма бяха и Стефко Бурджиев, областен управител на Област Русе, и Младен Минчев, зам.-областен на област Силистра.

По-рано вечерта българска църковна делегация, водена от свещеник Кирил Синев, традиционно бе изпратена от митрополит Наум в съседния румънски град Гюргево, откъдето духовниците получиха Благодатен огън, донесен от гроба Господен в Йерусалим.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)