Баларуският посланик Владимир Воронкович посети областния управител

Новините

12-04-2017, 12:39

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Президентът благодари на младежите от Младежки парламент в Русе

Обсъдиха регионалното сътрудничество

Областният управител на област Русе Стефко Бурджиев, прие днес в кабинета си извънредния  и пълномощен посланик на Република Беларус в България Владимир Воронкович. В срещата взеха участие още Росен Миланов и Емил Кирилов, заместник- областни управители на област Русе, Олег Белов, съветник по търговските въпроси в посолството на Беларус, както и представител на Беларуската търговска камара в България, Тодор Трифонов.

Бурджиев приветства своите гости с добре дошли и каза , че е изключително важно двете страни да са активни и да се използват и предлагат всички възможни начини за контакти и обмен между тях на всички нива. Н. Пр. Воронкович изрази своето  задоволство, че е гост на града ни и също подчерта, че трябва да се търсят перспективи за развитие на ползотворно двустранно сътрудничество в търговско-икономическата сфера, селското стопанство и туризма. Беше обсъдена необходимостта за възобновяване и активизиране на сътрудничеството между Минска и Русенска област. Посланикът сподели, че на 26 март тази година се навършени 25 години от установяване на дипломатическите отношения между България и Беларус. По повод юбилея са планирани редица съвместни инициативи с българското Министерство на външните работи.

Обсъди се още регионалното сътрудничество, включвайки търговията и икономиката, инвестициите, научно-техническо и културно сътрудничество и връзки между бизнес асоциации на двете страни, както и перспективите за организиране на посещения по бизнес линия.

Областният управител подчерта: „Бизнесът трябва да се съживи и да има среда, в която да работи. Ролята ни като местни власти и Вие като представители на Беларуската държава е да се създадем условия бизнесът да си общува, да се срещат хората, да се обменят културни ценности“.

В края на срещата, доц. д-р Стефко Бурджиев и Н. Пр. Владимир Воронкович изразиха своята увереност, че тази среща ще е в основата на поредица от ползотворни срещи, в посока по-доброто сътрудничество между България и Беларус. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов