Ценово с указателните табели по проект „Пътят към библиотеката“

Животът

12-04-2017, 10:39

Снимка:

Пресцентър Община Ценово

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

По 500 лева за второ дете ще има в община Ценово , реши Общинският съвет

Обществените библиотеки стават и по –популярни и видими за гражданите, които имат желание за безплатен достъп до интернет

Община Ценово постави табелите, които указват пътя към библиотеките, в населените места. Инициативата е по проект „Пътят към библиотеката“ на фондация „Глобални библиотеки – България“. Четири са читалищата в населените места в общината– Ценово, Новград, Караманово и Белцов, пред които вече са монтирани указателните знаци с надписи на български и английски език. Подобни информационни знаци ще има в близост до 650 библиотеки от 166 общини в цялата страна.

„Целта на проекта е да се обозначи по подходящ начин местоположението на обществените библиотеки, включени в проекта. Така пътят до обществените читални, оборудвани с компютри става ясен и означен. Пътят към духовните средища става по-кратък“, коментира секретарят на НЧ „Христо Ботев“ в Ценово Веска Димитрова. По този начин обществените библиотеки стават и по –популярни и видими за гражданите, които имат желание за безплатен достъп до интернет.

Средствата за изработването на указателните табели и стълбовете, както и разходите за доставянето им в общините са осигурени от фондация „Глобални библиотеки – България“.

Тази инициатива е част от цялостната програма на фондацията за глобални библиотеки, изпълнявана с финансиране на фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ – САЩ и с подкрепата на изпълнителните власти за поддържане на условия за равен достъп до интернет и електронни услуги за гражданите чрез подкрепа на обществените библиотеки.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов