Ученици и студенти от Русенския университет влязоха в Къщата на приказките

Животът

06-04-2017, 14:54

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Художникът Валентин Карапетров дари на Община Русе картини с облика на Паметника на свободата

Бъдещите начални учители разказваха, пяха и танцуваха, пресъздавайки увлекателно приказни сюжети

Денят на детската книга – 2 април, който светът празнува вече половин век, бе отбелязан днес чрез серия от интересни интерактивни уроци-приказки, представени от студенти от Факултет Природни науки и образование в Русенския университет. Срещите с малките читатели са традиционни за бъдещите учители, а тази година инициативата бе с надслов „Имало едно време… с Мая Дългъчева“.

С подкрепата на своята преподавателка –  д-р Велислава Донева – бъдещите начални учители разказваха, пяха и танцуваха, пресъздавайки увлекателно приказни сюжети от авторката на творби за деца пред ученици от ОУ „Алеко Константинов“. 

Децата слушаха с интерес и живо реагираха на неочакваните обрати в действието. В непринуден разговор след края на приказката, малките ученици разказаха доколко и по какъв начин присъстват книгите в техния свят, какво и защо обичат да четат, а също така - кой е заедно с тях в докосването до чудния свят на книгата.

Студентите спечелиха децата за свои приятели, а те им отговориха със сърцати песни и стихотворения, разказваха любимите си приказки.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов