Туристическо дружество „Академик“ организира конкурс за въздушна фотография

Животът

06-04-2017, 10:32

Снимка:

Община Две могили

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

ВСС избра Диан Василев за председател на Административен съд – Русе

Темата е с. Табачка и р. Черни Лом от птичи поглед

Основната цел на конкурса е посредством дронове да се заснемат изображения, които по уникален и въздействащ начин да популяризират местността около село Табачка и поречието на река Черни Лом.

Изисквания: Снимките трябва да отговарят на общоприетите изисквания за естетическо и художествено въздействие на зрителите. Няма ограничения за типа на безпилотните летателни системи, камери и методи за управление, но задължително условие е бъдат спазени всички норми и стандарти за безопасно използване на дроновете от техните оператори. Снимките ще бъдат разпределени в две основни категории: отделни кадри и панорамни изгледи (изображения сглобени от поредица от снимки в хоризонтална или вертикална посока), като всеки участник може да участва и в двете категории. Снимките ще бъдат оценени от жури, като всеки от петте участници в него член ще даде от 1 до 10 за всяка творба. Резултатите ще сумират, като снимките с най-много точки, печелят съответния приз. При равен брой точки, оценката на Председателя на журито има приоритет.

С авторите, чиито творби са номинирани, ще бъдат уточнени условията за тяхното публикуване. Кадрите ще се използват за печат на рекламни материали, популяризиращи местността.

За допълнителна информация: academic@uni-ruse.bg             

 

Краен срок за предаване на снимките 30.04. на електронен адрес: academic@uni-ruse.bg

Награди: Първо място 100 лв.;   Второ място  60 лв.;  Трето място 40 лв.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)