Фестивал на чуждестранните студенти ще покаже традициите и културата на 15 държави

Русе Лайф

05-04-2017, 13:25

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Национален ролерфест ще се проведе на 22 април в Русе

Тази година празничният концерт ще се проведе на 10 април от 15.00 часа, в Канев Център

Всяка година Дирекция „Чуждестранни студенти” при Русенския университет организира Фестивал на чуждестранните студенти с идеята те да представят своя бит, традиции и етнокултура, да пеят и танцуват заедно, в дух на разбиране и толерантност  към различността. Тази година празничният концерт ще се проведе на 10 април (понеделник) от 15.00 часа, в Канев Център, а студентите избраха темата му да бъде „Този, който не пътува, не знае стойността на хората“.

Студентите на Русенския университет и младежите, които са част от нашата академичната общност, благодарение на програма Еразъм, ще поведат всички на едно незабравимо и интересно виртуално пътешествие. Публиката ще „посети“ повече от 15 държави на три континента. Фестивалът е празник на пролетта, младостта, приятелството и единството, и е доказателство, че макар и различни, хората правят света по-слънчев и по-красив, когато празнуват или пътуват заедно.

В програмата ще вземат участие представители на 15 държави, включително и  български студенти. За втора година в програмата ще вземат участват и младежи от Армения, Грузия, Русия, Непал, Палестина, Холандия и Германия, които се обучават в Русенския университет по програма Еразъм. И тази година ще се радваме на екзотичното участие на студентите от Виетнам,  Индия и Пакистан.

Както всяка година, така и тази, на празничния концерт ще присъстват членовете на ректорското ръководство на Русенския университет, декани, преподаватели, служители, представители на Студентския съвет, на неправителствени организации, граждани и гости на Русе



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов