Кметът на Русе стана Кмет на месеца

Мисия

03-04-2017, 14:07

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русенката Ая Христова- първа в конкурса „Звездици за Лора” с песен на Синатра

Темата беше “Паркове”, а чрез онлайн гласуване гражданите поставиха на първо място в класацията сред големите общини кметът на Русе Пламен Стоилов

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов е отличен с приза „Кмет на месеца“ в конкурса на Портала на българските общини КМЕТА.bg за месец март. Темата беше “Паркове”, а чрез онлайн гласуване гражданите поставиха на първо място в класацията сред големите общини кметът на Русе Пламен Стоилов. Своя глас за него в категорията „Общини с над 50 000 души население“ са дали 87% от гласувалите.

Младежкият парк в града пази някои от най-големите символи на Русе. Един от тях е Вазата, която в момента се обновява, и която за празника на града ще заблести с нови 27 000 пролетни цветя. През 2017-а изцяло ще бъде реконструиран и Розариума, в парка ще се изградят още детска и спортна площадка за фитнес на открито.

С европейско финансиране предстои да се благоустрои и крайбрежната зона, с нова кейова стена, пешеходни връзки, реконструирани бул. „Придунавски“ и три пасарелки, панорамна велосипедна алея, сцени на открито, детски площадки и площадки за фитнес на открито, както и яхтено пристанище.

В момента се разработва и Подробен устройствен план на западен парк „Приста“ и лесопарк „Липник“. Двете зони ще се превърнат в още по-значими туристически забележителности в региона, посещавани от русенци и гости на града.

Кметът Пламен Стоилов благодари на всички, които са гласували за Русе и допълни, че подобни отличия стимулират кметовете да надграждат постигнатите добри резултати.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов