Русе – домакин на Български фармацевтични дни 2017

Парите

02-04-2017, 11:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Административен съд-Русе отчита високо качество и срочност на свършеноте през 2016-а

Ежегодно участват до1200 представители на академичната общност, магистър-фармацевти, студенти, производители, дистрибутори

В периода 23 – 25 юни в Русе ще се проведе най-значимото събитие от календара на съсловната организация на магистър-фармацевтите в България – Български фармацевтични дни 2017г. Събитието се организира за единадесети пореден път и е запазена марка на Български фармацевтичен съюз (БФС).Началото на традицията е поставена още през 1996 г. и от тогава форумът се провежда ежегодно. В духа на поставените традиции събитието се свързва с честването на Еньовден, 24 юни – професионалният празник на фармацевта. Като най-значимо събитие от календара на БФС, Българските фармацевтични дни предоставят възможност за среща на представители на цялото фармацевтично съсловие, наброяващо над 6000 магистър-фармацевти, както и възможност за провеждането на широка дискусия по проблемите в сектора. Ежегодно участие вземат между 800 и 1200 представители на академичната общност, магистър-фармацевти, студенти по фармация, производители, дистрибутори, представители на сродни международни организации, както и много други специалисти от областта на здравеопазването. Форумът по традиция съчетава в себе си Церемония по връчване на годишните награди за продукти на годината; Специализирано изложение (закрито за външни посетители) и Научна програма като елемент от продължаващото медицинско обучение на магистър-фармацевтите.

Тази година към номинациите за продукт на годината е добавена още една категория, с което категориите стават осем:

лекарствен продукт, отпускан без лекарско предписание;

лекарствен продукт, отпускан по лекарско предписание;

растителен лекарствен продукт;

хомеопатичен продукт;

медицинско изделие;

хранителна добавка;

козметичен продукт;

преходни храни и храни за специални медицински цели.

Научната конференция ще е съпроводена от шест сателитни симпозиума с практическа насоченост, всеки с продължителност 45 мин. и вместимост в залата до 60 места.

 

Като новост във формата на събитието през тази година е организацията на двудневно паралелно изложение на открито (централен парк, гр. Русе) под надслов „Попитай фармацевта“, на което магистър-фармацевти ще консултират гражданите по различни здравни въпроси и ще популяризират дейностите, които се извършват в аптеката. В изложението могат да участват всички фирми, които предлагат продукти от значение за здравето на човека и традиционно се предлагат в аптеките, с изключение на лекарствени продукти.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов