Уникален спектакъл с пантомима, ушу и тайчи „Детски фантазии“

Русе Лайф

02-04-2017, 10:00

Снимка:

Калагия

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цветен спектакъл „Детски фантазии” представиха от клуба по ушу към Младежкия дом

На 3 април

На 3 април, понеделник, от 18 часа, в голямата зала на Доходното здание ще бъде представен уникалния пантомимен спектакъл „Детски фантазии“. Това е театрален спектакъл, съчетаващ по интересен начин пантомима, ушу и тайчи.

 

Спектакълът е създаден от деца и младежи от клуба по ушу и тайчи към Общински младежки дом, с приятелското партньорство на Асоциация СК „Калагия“.

 

Спорт-изкуство и театрално изкуство заедно на сцената. Това е победно предизвикателство! Спортисти-шампиони, които са вдъхновени актьори и творци на сцената! Фойерверк от детско творчество и фантазия. Пантомимата е древно изкуство, което използва езика на тялото и жеста, а където свършват думите – започва жестът. Пантомимата прави невидимото видимо.

 

Спектакълът беше изигран с успех за първи път на 1 декември 2016 година, в голямата зала на Доходното здание. Публиката беше трогната и възторжена.

 

Изключително представление изнесоха децата и младежите от клуба по ушу и тайчи към Младежкия дом и от Асоциация СК „Калагия”. Те дадоха пример на възрастните, показаха как се постига успех с енергия, светла вяра и всеотдайност и развълнуваха всички с невероятните си артистични качества и усет към изкуството.

 

Сценарият, режисурата, музикалният подбор и оформление, идейният проект за сценография, костюми и плакат, цялостната постановка и обучение,  са подарък за децата от Мария Неделчева. Тя е завършила в НАТФИЗ, специалност „Актьорско майсторство и пантомима“, а също и НСА, специалност „Треньор по ушу“. В инициативата участва още Искра Бонева, завършила Русенския университет, специалност „Компютърни технологии“, както и НСА, специалност „Треньор по ушу“. С подкрепата на родителите, децата, на медиите, приятели, Фондация „Бистра и Галина“ и членовете на Асоциация СК „Калагия“.

 

Този експеримент, вдъхновен от музика и театър, от пантомимната класика, от ушу и тайчи, от книгите за Мечо Пух и Малкия Принц, от мислите на древните и съвременните мъдреци, се осъществи от Общински младежки дом, с подкрепата на Община Русе.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов