Борисов пред ЕНП: Сега е модерно да се говори срещу ЕС

"България имаше най-добре защитената граница на ЕС"

“Сега е модерно да се говори срещу ЕС, да се говори срещу бюрокрацията или да се обяснява колко е лошо.“ Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на заседание от Конгреса на ЕНП в Малта, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ. “Действително, Европа е нашият дом, вие сте нашето семейство. Това е най-хубавото място за живеене в света и всички искат да живеят в него. Трябва да спрем да се самобичуваме“, коментира Борисов.

Той обясни, че Европа се е справила с бежанската вълна и има икономически растеж – “Европа се справи с бежанската вълна. Ние сме на границата с Турция, на границата с Черно море. Няколко години държах позицията – не можем да махнем вратите на къщата. Преди време я махнахме, сега пак я изградихме. България имаше най-добре защитената граница на ЕС. България е стабилна държава. Ние сами предизвикахме предсрочните избори, за да потвърдим силата на ГЕРБ и да държим проевропейската политика в страната. Постигнахме 14 млрд. фискален резерв, 7% безработица, 27% ръст на икономиката. Ние сме държава, която спазва Маастрихските критерии и за първи път излязохме на бюджетен излишък“, каза Борисов.

Председателят на ГЕРБ призова всички свои колеги политици да спазват утвърдените правила. “Нека спазваме правилата и да изпълним всичките си ангажименти за чакалнята на еврозоната. Няма по-добро място от ЕС, да си го пазим и със самочувствието, че е изградено от нашите предци, да си пазим интересите пред всички, които предвещават края на ЕС“, завърши Бойко Борисов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов