Ректорът на Русенския университет проф. Велизара Пенчева откри Дните на баскетбола

Спорт

28-03-2017, 16:30

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Десетият пренареди червената листа в Русе и става депутат

В турнира се включиха около 30 студенти от Русенския университет

Започна вътрешният турнир  по баскетбол 3х3 за студенти от Русенския университет, част от традиционната Универсиада Пролет 2017, организирана от Студентската спортна комисия, със съдействието на Университетския спортен комплекс „Академик“ и катедра „Физическо възпитание и спорт“.

Ректорът проф. Велизара Пенчева откри проявата и поздрави студентите-баскетболисти и гостите – девойките и юношите на „Дунав 2016“, като пожела турнирът да премине в спортен академичен дух. Председателят на Университетския спортен комплекс „Академик“ проф. Борислав Ангелов представи накратко баскетболните успехи на русенските студенти през годините.

Проф. Пенчева увери участниците в турнира, че в Русенския университет спортът и образованието вървят ръка за ръка и младите състезатели са добре дошли в един от най-елитните университети в България, за да продължат образованието си. Спортистите получиха подаръчни пакети, които включваха тениски с логото на университета и кандидатстудентски справочник, за да се запознаят със специалностите, по които предлага обучение русенската Алма Матер.

В демонстративните мачове, юношите и девойките на „Дунав 2016“ с треньори Руслан Русев и Юлия Николова, представиха атрактивни баскетболни умения. Състезателките и състезателите имат постигнати значими успехи през различните възрастови периоди на своята състезателна дейност.

В турнира се включиха около 30 студенти от Русенския университет. Отборите се наслади на оспорвани баскетболни мачове, в които отборите бяха с относително равни сили и в сериозна конкуренция.  Финалите ще бъдат в сряда след 18 часа. Преди финалните срещи ще има конкурси за стрелба от трите точки и атрактивен пробив, в които ще се включат студенти, преподаватели, служители и гости на Русенския университет.

 

В Русенския университет предстоят вътрешни турнири по бадминтон (20 април), волейбол, футбол (24 април), тенис на маса (24 април) и атрактивното събитие СТРОНГ МЕН (26 април), на което ще бъдат наградени победителите от всички състезания. Турнирите се организират от студентската спортна комисия, със съдействието на катедра Физическо възпитание и спорт и УСК „Академик“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов