В 15 училища в Русе и Бяла експерти от НАП - Русе ограмотяваха средношколци

Парите

27-03-2017, 13:16

Снимка:

НАП Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

235 годишни отчети на хартиен носител са подадени досега в НАП Русе

ЕС въвежда проект за фискално образование до края на годината

 

Над 700 учебни часа, посветени на данъците и осигурителните вноски в средните училища в страната проведоха лектори на НАП в рамките на образователния проект на Агенцията „Влез в час с данъците“. В продължение на 3 години приходната агенция реализира образователната програма, която има за цел да повиши данъчната и финансова грамотност на подрастващото поколение в България. За това време в 15 училища в Русе и Бяла експерти от офиса на НАП в Русе проведоха 42 беседи със средношколците в тях.

 Агенцията е пионер в дигиталното обучение сред младите със системата си за онлайн обучение  която беше въведена през миналата година.  На адрес www.vlezvchas.bg са достъпни видео уроци за различните данъци в България, здравното и социално осигуряване, важността на касовата бележка, държавния бюджет и други. Данъчните курсовете дават отговори и на въпросите „Кога декларираме доходите си“, „Как се възстановяват здравноосигурителните права“ и други полезни теми за младите. След края на всеки видео урок учениците, които са се регистрирали в портала могат да отговорят на няколко въпроса и да се състезават за големи награди - дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове. Близо 500 ученика решават тестове по данъци и осигуровки на www.vlezvchas.bg в момента.

През изминалата седмица НАП представи опита си във фискалното образование пред работна група към Европейската комисия, която подготвя програма на фискално обучение на ЕС. Образователният проект на НАП „Влез в час с данъците“ получи висока оценка в Брюксел, като част от подходите, използвани в България, ще бъдат възприети и на европейско ниво. Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май