Мария Стоянова: СЕМ, ЦИК и МВнР спряха потенциална ескалация на напрежението

Политика

27-03-2017, 12:55

Снимка:

bgonair.bg

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Данни на ЦИК при 100 % обработени протоколи в чужбина

Агитационното видео на ДОСТ беше труден и чувствителен казус, посочи тя

Предизборната кампания премина е преминала със закачлив тон. Така поне я определя журналистът Емил Спахийски, който коментира следизборните страсти заедно с председателя на СЕМ Мария Стоянова в bgonair.bg.

"За мен приятно резултатите от изборите са приятно изненадващи. Има някои неща, които трябва да отчетем - факторът Турция, агресията, която турската държава предприе в България... Никога Турция не се е е намесвала така директно във вътрешните работи на България. Това мобилизира изключително много хора, които много бързо прецениха кои партии могат да направят стабилно правителство и според мен заради това изгоряха всички малки десни партии", посочи Спахийски.

Неговата прогноза за следващите дни е, че ГЕРБ ще успее да състави стабилно правителство, с което пък България ще започне усилена подготовка за предстоящото председателство на ЕС.

По време на предизборната кампания, именно СЕМ обаче са сигнализирали за агитационното видео в подкрепа на ДОСТ с турски министър, посочи Мария Стоянова. По думите ѝ ситуацията е била особено деликатна, от една страна заради липсата на редовно правителство, а от друга, защото изначално подобен казус е труден и чувствителен.

"Само за един ден това, което направиха тези три институции - СЕМ, ЦИК и МВнР, беше да пресечем една потенциална ексалация на напрежение, както в политически, така и в обществен аспект", посочи тя.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"