Художници от Пловдив с изложба в Русе

Новините

27-03-2017, 09:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Минчо Панайотов и Пламен Бешков представят живопис в Галерията

На 27 март, от 18.00 ч. в Художествената галерия ще бъде открита изложба живопис на пловдивските художници Минчо Панайотов и Пламен Бешков. 

Минчо Панайотов завършва факултета по изобразителни изкуства при проф. Васил Стоилов във Великотърновския университет. Твори в областта на живописта, графиката и илюстрацията. Работи като уредник в ХГ – Сливен и ГХГ – Пловдив, хоноруван преподавател в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, в частен колеж „Делта“ и др. Член на Съюза на българските художници и Дружество на пловдивските художници. Основател на Творческо обединение „26 – 5". Негови творби са притежание на много галерии и частни колекции в страната и чужбина.

 

Пламен Бешков завършва Средно специално художествено училище „Цанко Лавренов” - Пловдив, българска филология в Пловдивски университет ”Паисий Хилендарски”, както и „Педагогика на обучението по изобразителното изкуство”.

Работи в областта на графиката и живописта. Има участия в общи изложби в страната, в Румъния и Гърция. Реализира самостоятелни представяния в галериите „Ромфея” - Пловдив, „Арт Недев Галери” - Стара Загора, галерия ”Актив Арт” - Варна, галерия на ДПХ „Пловдив”, ГХГ- Севлиево, Галерия „Софийска филхармония”, ГХГ - Пловдив и др.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов