Започва пръскането срещу кърлежи и бълхи в зелени площи

Мисия

25-03-2017, 10:55

Снимка:

ПП "Русенски Лом"

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русенски ученици участваха в иновационен лагер, организиран от JA и NN България

Препаратът, с който ще се извършва третирането е безвреден за хора и животни

Община Русе уведомява населението, че започват обработките на зелените площи (паркове, градини и междублокови пространства) в град Русе с техника за наземно пръскане срещу кърлежи и бълхи. Обработките, които се извършват от специалисти на фирма „Санси” ООД, ще се състоят във времевият период от 28.03.2017 г. – 08.04.2017 г.включително. Третиранията ще се състоят в ранните часове на деня (05:00 ч. – 08:00 ч.), при благоприятни метеорологични условия. При неблагоприятни метеорологични условия пръскането ще се отложи за следващия подходящ ден.

 

Обработката ще се извърши с препарат “Айкън 10 КС”. Препаратът, с който ще се извършва третирането е безвреден за хора и животни поради ниската концентрация на разтвора, но като допълнителни превантивни мерки се умоляват гражданите да не навлизат в пръсканите площи следващите 24 часа.

 

След приключването на пръскането в града, предстои третирането срещу кърлежи и бълхи в кметствата на територията на Oбщина Русе. То ще се извърши поетапно при възлагане от Община Русе, след окосяването и почистването на прилежащите зелени площи.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов