Иновационен лагер за ученици в Световната седмица на парите

Парите

24-03-2017, 09:00

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Най-новите дронове и роботи показаха русенски студенти в Деня на отворените врати

Русенският университет е домакин на събитието

Световната седмица на парите ще бъде отбелязана с Иновационен лагер за ученици в Русенския университет. Той ще се проведе в събота, 25 март в зала 2.209 и започва в 9:30 часа. Жури от университетски преподаватели и външни експерти ще оценява разработките на участниците.

Иновационният лагер е съвместна инициатива на ПМГ „Баба Тонка", Русенският университет „Ангел Кънчев", Startup Factory и Джуниър Ачийвмънт България. Темата му тази година е: „Учи. Спестявай. Печели."

                Учи: Образованието на децата и младежите за техните социални и икономически права и отговорности е ключово за създаването на поколение от знаещи и можещи хора, които могат да вземат разумни решения за своето бъдеще.

                Спестявай: Важно е децата и младежите да започнат да създават навици за разумно спестяване от най-ранна възраст, за да изградят ключови умения за управление на финансите през целия си живот.

                Печели: Изграждането на практически житейски умения и обучението по предприемачество помага на децата и младежите в избора и подготовката за бъдещата им кариера и намирането на работа или създаването на собствен бизнес.

Световната седмица на парите (Global Money Week – GMW) се организира от Child & Youth Finance International – международна неправителствена организация, базирана в Холандия, в партньорство с Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Целта й е чрез забавни и интерактивни дейности децата и младежите да научат повече за парите, спестяването, създаването на умения за работа и предприемачеството.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)