Тържественото честване на Патронния празник и 153-тата годишнина на МГ „Баба Тонка“

Мисия

22-03-2017, 15:55

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Утре ще представят годишния отчетен доклад на съдилищата от Съдебен район – Русе за 2016 г.

Заместник-кметът Наталия Кръстева връчи поздравителен адрес на директора

Днес се състоя тържественото честване на Патронния празник и 153-тата годишнина на Профилирана математическа гимназия „Баба Тонка“. Тържеството се проведе в Аулата на гимназията. По този повод, заместник-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева, която е председател на училищното настоятелство и бивш възпитаник на гимназията, връчи поздравителен адрес на директора на училището Митко Кунчев от името на кмета на Община Русе – Пламен Стоилов, с пожелание към учениците да продължават да бъдат достойни представители на Русе – градът на свободния дух. „Вашата всеотдайност и любов към децата допринасят за развитието на образователното дело и стремежа към личностно утвърждаване“, се казва в адреса от г-н Стоилов.

       Сред гостите на празника на елитната гимназия бяха още и представители на Регионално управление на образованието, представители на Обществения съвет и Училищното настоятелство, учители и възпитаници на училището, както и родители на учениците.

       Събитието започна с минути по родолюбие, в които стихотворения и песни на талантливите ученици припомниха за славното минало на българската революционерка. В края на тържеството най-изявените ученици бяха наградени от директора. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов