Седем държави се запознаха с културата и ценностите на Русе

Мисия

21-03-2017, 14:57

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Служебният министър на транспорта Христо Алексиев идва в Русе

Това е значим проект, jfтой укрепва общуването, обмена на добри практики за образователната дейност и има възпитателен характер, споделиха участниците по проекта

Днес,  директори на училища, учители и ученици от държавите Полша, Португалия, Латвия, Турция, Италия, Холандия и България посетиха сградата на Община Русе. Визитата е по инициатива на ОУ „Тома Кърджиев“ – Русе, което към момента работи по международен проект „Европейски хранителен паспорт“. Проектът е част от три годишна програма (2014-2017) на Европейската общност в рамката на Програма „Еразъм + КА2 – Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики“.

По време на посещението си в общинска администрация, гостите се срещнаха с  Ирена Петрова – директор на дирекция „Култура и образование“, началникът на отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ Сашо Щерев и сътрудници по проекта. Петрова разказа за историята на Русе, основните забележителности, как се е променял градът през годините и колко много неща са се случили за първи път.

От своя страна, участниците в проекта споделиха за начинанието, в което участват. Те са научили повече за здравословната храна, начина на живот, навиците и приготвяне на традиционни ястия на партньорите.

Проектът е в своя заключителен етап, тъй като завършва през месец май. През трите години, всяка една държава извършва редица дейности, които са зададени по програмата. До месец януари 2017 г. са направени няколко посещения с български ученици до Латвия, Холандия, Турция и Италия. По време на визитите, българските посетители са имали възможност да се срещнат с кметове и представители на местните власти, които са ги запознали с културата и дейностите, осъществявани от училищата на своята територия, както и с всички неща, които са характерни за района, в който живеят.

„Това е значим проект, който укрепва общуването, обмена на добри практики за образователната дейност и има възпитателен характер“, споделиха още участниците по проекта.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)