Нови тролеи и електронно таксуване осигурява вторият етап на проекта за интегриран транспорт в Плевен

Проектът по процедура "Изпълнение на Интегрирани планове за градско възстановяване и развитие” е на обща стойност 17 249 024 лв

Проектното предложение "Развитие на интегриран градски транспорт – гр. Плевен" на Община Плевен е одобрено от Управляващия орган на ОП "Региони в растеж” 2014 – 2020 г. и ще получи финансиране. Проектът по процедура "Изпълнение на Интегрирани планове за градско възстановяване и развитие” е на обща стойност 17 249 024 лв. От тях безвъзмездната финансова помощ е 16 784 879 лв., а собственият принос на Община Плевен възлиза на 464 407,80 лв. Новината съобщи кметът Георг Спартански на седмичното оперативно заседание на ръководството на Общината.

По проекта ще бъдат доставени 14 нови тролейбуса, специализирани сервизни машини, ще бъде внедрена електронна система за таксуване на пътници, както и на 16 кръстовища ще бъде монтирано видеонаблюдение. До края на седмицата Община Плевен трябва да подпише и договора с Управляващия орган, допълни г-н Спартански. След това ще бъдат обявени и обществените поръчки по различните позиции. До май-юни 2018 г. трябва да достигнем минимум 50% усвоени средства и отчетени проекти, каза още кметът на Община Плевен.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов