Владислав Николов: За да има ръст на заплатите и пенсиите, трябва стабилна икономика

Това каза на среща с членовете на клуба на пенсионера и инвалида на бул. "Сколебев” в Плевен кандидата за народен представител от ГЕРБ

"Програмата на ГЕРБ е разработвана с ясната преценка, че обещаното ще бъде изпълнено в рамките на четиригодишен управленски мандат на ГЕРБ”. Това каза на среща с членовете на клуба на пенсионера и инвалида на бул. "Сколебев” в Плевен кандидата за народен представител от ГЕРБ Владислав Николов.

"Напълно реалистично е в условията на силна икономика да се вдигнат заплатите и пенсиите до нивата, които прогнозираме. В периода на прехода 46 предприятия само в Плевен, в областта, вероятно, са стотици, бяха съсипани и вина за това имат всички партии, които бяха във властта през тези години. ГЕРБ не е закрила нито една фабрика. Предвиждаме създаването на три икономически зони в Северна България, като едно от тях ще бъде в региона на Плевен. Това означава инвеститорски инициативи, икономически тласък на областта, хиляди работни места, по-добра инфраструктура и разбира се по-високи доходи.”, категоричен бе г-н Николов.

Според него, средното образование трябва да произвежда такива специалисти, за които пазарът има нужда. Развитието на дуалното обучение в национален план е друг важен акцент в програмата на ГЕРБ. Чрез него ще се отговори на потребностите на пазара на труда и ще се  гарантират ниски нива на младежка безработица.

"Знам, че за вас, а и за всички нас болна тема са ниските пенсии. Да, ниски са, никой не го отрича това. Но ние от ГЕРБ искаме пенсиите да нарастват пропорционално за всички хора, а не само за определени групи. Можем да постигнем ръст в рамките на един цяла управленски мандат. Предвиждаме минималната пенсия да е от 300 лева. Изчисленията ни сочат, че ако страната се развива с тези темпове, минималната работна заплата може да стане 650 лв., средната да достигне до 1500 лв”, заяви Владислав Николов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов