Кметът връчи плакет „Русе“ на знаменития цигулар Светлин Русев

Мисия

16-03-2017, 15:26

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

83% от всички подадени декларации в НАП Русе са по електронен път

Стоилов: Благодарни сме за това, че с таланта си допринасяте за утвърждаването на нашия град като музикална столица на България

Днес кметът на Община Русе Пламен Стоилов връчи Плакет „Русе“ на известния български цигулар Светлин Русев. Наградата се присъжда за ярки творчески постижения в областта на музикалното изкуство и принос за развитието и европейския престиж на русенската музикална култура и Международния фестивал „Мартенски музикални дни“.

„Русенци се гордеят да имат такъв именит съгражданин. Благодарни сме за това, че с таланта си допринасяте за утвърждаването на нашия град като музикална столица на България“, каза кметът Стоилов.

Светлин Русев благодари за наградата и заяви, че е развълнуван от присъденото му високо отличие. Той е носител на множество международни награди, най-престижните сред които са от конкурсите в Индианаполис, Мелбърн, Маргарита Лонг-Жак Тибо.

Тази вечер в Голяма зала на Доходно здание ще се състои концерт с участието на двама знаменити русенци – истинска чест за фестивалната сцена в Русе и неповторимо удоволствие и привилегия за всички меломани. Светлин Русев излиза за трети път на тазгодишното издание на фестивала като солист, а този път и като концертмайстор на Софийска филхармония, заедно с пианиста Евгени Божанов и цигуларя Павел Златаров.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов