Светлин Русев и Евгени Божанов свирят със Софийска филхармония в Русе

Мисия

16-03-2017, 11:16

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

ИАППД ще кръщава специализирания катамаран за хидрографски проучвания в Русе

Неизмеримият талант на блестящите музиканти от световна класа ще потопи публиката в магията на прелестните Моцартови концертни опуси

Днес, в Голяма зала на Доходно здание ще се състои един неотразим концерт с участието на двама знаменити русенци – истинска чест за фестивалната сцена в Русе и неповторимо удоволствие и привилегия за всички меломани. Зашеметяващият Светлин Русев излиза за трети път на тазгодишното издание на фестивала като солист, а този път и като концертмайстор на Софийска филхармония, заедно с брилянтния пианист Евгени Божанов и цигуларя Павел Златаров. Неизмеримият талант на блестящите музиканти от световна класа ще потопи публиката в магията на прелестните Моцартови концертни опуси. След изключително силния размах, с който Светлин Русев откри тазгодишното издание на фестивала на 10 март заедно със Софийска филхармония под диригентството на Лио Куокман, на 11 март отново излезе на сцената в проекта на Фортисимо Фамилия Приказка за Цигулка със същия оркестър, но с диригент Павел Златаров, който ще видим като цигулар на 16 март.

Фестивалната публика имаше възможност да се наслади и на самостоятелната изява на Евгени Божанов на 13 март, а сега в четвъртък, 16 март, именитите музиканти обединяват своя непоклатим талант в един концерт от най-висша класа.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов