Продължава „Пътешествието” из Европа на Общински детски център за култура и изкуство

Мисия

15-03-2017, 12:53

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Световната банка представи доклада си за дигиталните дивиденти в Русе

Инициативите са за 10- тата годишнина от приемането на България в ЕС

Продължава  „Пътешествието” из Европа, организирано от Общински детски център за култура и изкуство за децата от русенските училища.  На 16 март е третото издание от цикъла инициативи, посветени на 10- тата годишнина от приемането на  България в ЕС.

На борда на символичния „кораб „Европа“ този път ще се качат ученици от ОУ „Васил Априлов“. Те ще тръгнат от австрийската столица Виена, където на 10-и март приключи  „пътуването“ до Германия и Австрия на техните съученици от СУ „Фридрих Шилер“, много родители и гости. Този път „корабът „Европа“ ще акостира в Братислава и пътниците на борда ще се запознаят със Словакия.

Освен това, в маршрута е включена и Чехия, където в столицата Прага пътниците ще разгледат  забележителностите на града край река Вълтава. Цялото пътуване ще се осъществи  с  помощта на  мултимедия и разказите на техни съученици, в ролята на  добре информирани гидове.

Организаторите от ОбДЦКИ-Русе са подготвили  художествена програма с участието на Балетно студио Арт класик с ръководител Силвия Малинова и ДВГ „Слънце“ с ръководител Наталия Константинова.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)