Кметът Стоилов се срещна с чешкия посланик

Мисия

14-03-2017, 20:23

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Световната банка представи доклада си за дигиталните дивиденти в Русе

Н. Пр. Душан Щраух изрази приятните си впечатления от визията на град Русе, архитектурата му и културната му история

Днес кметът на Община Русе Пламен Стоилов се срещна с посланика на Чешката република в България Н. Пр. Душан Щраух, който е на посещение в Русе по повод Международния фестивал „Мартенски музикални дни“.

„За мен е чест да Ви посрещна и се надявам да има много следващи визити от Ваша страна“, заяви г-н Стоилов и представи на посланика основните приоритети за развитие на града, успешните проекти, които се осъществяват и възможностите за инвестиции.

Н. Пр. Душан Щраух изрази приятните си впечатления от визията на град Русе, архитектурата му и културната му история.

Кметът подари на чешкия посланик картина в знак на приятелско отношение и като символ на доброто сътрудничество между двете страни. Негово превъзходителство връчи подарък на г-н Стоилов – видео, представящо столицата Прага с нейните забележителности.

Тази вечер Н. Пр. Душан Щраух ще присъства на изпълненията на кларинетния квартет Clarinet Factory - три кларинета и един бас кларинет, като музиката, която създават четиримата първокласни чешки кларинетисти Индржих Павлиш, Лудек Боура, Войтех Нидъл и Петър Валашек е атрактивен микс от жанрове, стилистични и технологични импровизации. Преди концерта, чешкият посланик посети музейния комплекс в центъра на град Русе.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов