Днес свири Евгени Божанов

Мисия

13-03-2017, 10:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Безплатни прегледи за Световния ден на глаукома в МБАЛ „Медика Русе”

Той ще поднесе на почитателите на класните изпълнения своя прочит на Арабеска оп.18

В понеделник, 13 март, от 19 ч. в Доходно здание русенската публика ще има възможност да се срещне с още един от своите утвърдени любимци – ЕВГЕНИ БОЖАНОВ - пианистът, определян с изключителни суперлативи на няколко континента, се връща в родния си град, за да поднесе на почитателите на класните изпълнения своя прочит на Арабеска оп.18 и Клавирния цикъл Танци на Давидсбюндлерите от Роберт Шуман и произведения от Ференц Лист. Международната кариера на Евгени Божанов   започва с безспорни триумфи от редица престижни конкурси. Сред многобройните награди, които получава, се открояват Втора награда (при неприсъдена Първа) от Святослав Рихтер в Москва (2008) и Втора награда на международния конкурс Кралица Елизабет в Белгия (2010). Акцентите на сезон 2016/17 са рецитали в Мюнхен, Варшава, Лисабон, Палермо, Коимбра и др.

МФ Мартенски музикални дни 2017 ще се проведе от 10 до 26 март, предлагайки на публиката за поредна година незабравими срещи с над 600 артиста от България и чужбина, класни изпълнения на едни от най-добрите в света, над 40 събития, една оперна премиера и богата съпътстваща програма за малки и големи.

Фестивалът и тази година се подкрепя от широка мрежа от партньори, сред които Министерството на културата,  генералният партньор на фестивала от 14 години насам Обединена българска банка, Италианският културен институт в София, Гьоте институт – София, Чешкият център в София, Фондация „Америка за България“, Министерството на културата на Чехия, Държавна опера – Русе, НУИ „Проф. В. Стоянов“, редица частни фондации от САЩ (MID Atlantic Arts Foundation, Interculture Foundation и USArtists International и др.), Регионалният исторически музей в Русе, Русенската художествена галерия, основните медийни партньори БНТ и БНР, както и русенските печатни и електронни медии.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов