Пламен Нунев подкрепя фолклорните таланти от село Бъзън

Животът

12-03-2017, 09:07

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Днес- симфоничен концерт на Русенската филхармония и хор „Дунавски звуци”

Концертът представи местен фолклор

Водачът на листата на ГЕРБ в 19-и МИР Русе и областен координатор Пламен Нунев приветства присъстващите на концерт, посветен на пролетта, който се проведе снощи в салона на читалището на село Бъзън . Нунев получи благодарност от всички за дарените лични средства в подкрепа на местните таланти.

„Оценявам високо активната ви работа през годините за запазване на нашите традиции във вокалното и танцово изкуство. Убеден съм, че ще запазим и обогатим културата си през следващите столетия, защото виждам как новите поколения с желание и енергия възприемат знанията и уменията ви във фолклора“, каза Пламен Нунев.

С изпълнения на песни и танци, посветени на пролетта, на сцената се представиха дамска певческа група „Китка“ с ръководител Силвия Мирчева, група за автентичен фолклор към пенсионерски клуб „Настроение“ с ръководител Милка Христова, група „Любими песни“ с ръководител Стилиян Батанов и група за турски фолклор.

След събитието Пламен Нунев разговаря с кмета на Бъзън Василена Борисова - Цанкова и живеещи в населеното място за проблемите там и очакванията им за приоритетите в дейността на бъдещите народни представители



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов