Служебният премиер огледа ГКПП Дунав мост

Новините

11-03-2017, 15:15

Снимка:

Пресцентър Областна управа-Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Заличен е и водачът на листата на „Да България“ в 19-и МИР – Русе

Той предвижда среща с румънското правителство

Днес, областният управител на област Русе Стефко Бурджиев запозна на терен  служебния премиер Огнян Герджиков с организацията на дейността и структурата на Контролно-пропускателния пункт „Дунав мост”.

В хода на проведените разговори стана ясно, че до края на годината трябва да мине обществената поръчка и да бъде отворена зона „Изток” на ГКПП „Дунав мост”, която към момента не функционира. Стойността за привеждането ѝ в съвременен вид е малко повече от 1 млн. лева, като парите са осигурени.

Стефко Бурджиев сподели с премиера, че „проблемите, които от февруари тази година до сега имаме, са проблеми, които заедно с омолозите от румънската страна се стремим да решим. Промяната в Закона за движение по пътищата, да се закупуват винетки от влизащите на вход, създаде предпоставка да се намали капацитета на ГКПП с 30-40%”. Областният управител запозна служебния министър-председател с предприетите до моменти мерки.

Герджиков  коментира, че румънците в това отношение са много по-добре от нас, защото те имат електронни винетки и при тях нещата се случват по-бързо. Според Герджиков е необходимо да се търси решение от българската страна, защото в 21 век не трябва да се изостава от тези модерни технологии.

Служебният министър-председател каза, че се предвижда среща с част от кабинета на Румъния и с кабинета от България, където ще се поставят  за решаване проблемите между двете държави.  Той помоли проблеми, които не са решени на граничния пункт да му бъдат изпратени в писмен вид, за да бъдат разгледани при провеждането ѝ.

В работната среща на ГКПП „Дунав мост” взеха участие и  двамата заместник- областни управители Росен Миланов и Емил Кирилов, Венцислав Халаджов, началник на Митница Русе, Димитър Чорбаджиев, директор на Регионална дирекция „Гранична полиция” Русе, Теодор Атанасов, директор на ОДМВР Русе, Божидар Петков, началник на отдел „Охранителна полиция” на ОДМВР и Михаил Манов, началник на сектор „Пътна полиция” Русе.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов