Приложен семинар по измервания в енергетиката и електрониката

Новините

09-03-2017, 16:03

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Служебният премиер Огнян Герджиков идва в Русе

Студенти и преподаватели тестваха уредите, оцениха обхвата на работа и предимствата им в сферата на измервателната апаратура

Днес в Русенския университет „Ангел Кънчев“, със съдействието на Центъра по трансфер на технологиите и Студентската научно-изследователска лаборатория по електроника СНИЛЕ, фирмите SIVIKO и Sonel, се проведе приложен семинар по измервания в енергетиката и електрониката, на който бяха представена  работата с уреди Сонел. Темата на семинара „Измервателна апаратура за енергетиката и електрониката“ привлече над 100 участници – студенти, научни работници и инженери, както и преподаватели от катедри Електроника и Електроенергетика и електрообзавеждане. Участниците в семинара се запознаха и тестваха най-новите технологии при измервателните уреди в енергетиката и електрониката, произведени от фирма Sonel, както и проследиха йерархията на дейностите при производствения процес на създаването на апаратурата и приложението й в практиката.

                На семинара присъстваха зам.-ректорът по научно-изследователската работа проф. Диана Антонова, деканът на ФЕЕА проф. Михаил Илиев, зам.-деканите доц. Милко Маринов и доц. Вяра Русева, ръководителят на катедра Електроника проф. Иван Евстатиев, доц. Анелия Манукова - ръководител на СНИЛЕ и др.

Проф. Диана Антонова поздрави участниците и им пожела да усъвършенстват знанията и уменията си при работа със електронните системи, да изградят мост между теорията и практиката и постигнат значими резултати при обучението и научната си дейност.

Представителите на фирма SIVIKO – маг. инженерите Виктор Райчев, Иво Райчев, Камен Кръстев и Светослав Василев, възпитаници и докторанти на Русенския университет, представиха основните продукти на производителя на измервателна електронна апаратура Sonel в сферата на енергетиката – MPI-530, MIC-10k1, PQM-707, CMM-40 CMM-10, LXP-2, MMR-650, P-1. Присъстващите студенти и преподаватели тестваха уредите, оцениха обхвата на работа, както и предимствата им в сферата на измервателната апаратура. Подробно описание измервателната техника може да намерите на сайта: https://www.store.siviko.com/



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов