Пияни и дрогирани напълниха ареста

Заловен е и един неправоспособен водач на кола

За поредните заловени водачи, карали след употреба на алкохол и наркотици, съобщават от ОД на МВР в Добрич.

На 07 март в 17,30 часа в гр. Добрич, на ул. "Хр.Ботев" от служители на Първо РУ Добрич е спрян за проверка лек автомобил "Ауди" с ТХ регистрация, с  водач С.К., на 43 г. от с.Батово, изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, като цифровата индикация отчита 2,34 промила алкохол в издишания от водача въздух. Отведен в МБАЛ Добрич, взета кръвна проба по надлежния ред.

На 08 март, в 01,03 ч. в с. Оброчище, от служители на РУ Албена е спрян за проверка лек автомобил "Сузуки", с ТХ регистрация, с водач Д.Й., на 39 г. от с. Оброчище, неизвестен на МВР. При последвалата проверка за алкохол с техническо средство "Алкотест дрегер" пробата отчита 1,24 промила алкохол в издишания от водача въздух. Задържан е за 24 часа.

На 07 март в 21,00 ч. в гр. Добрич, на ул. "Хан Тервел", от служители на Първо РУ Добрич е спрян лек автомобил "Опел" с ТХ регистрация, управляван от М.С., на 35 г. от  в село Козлодуйци, известен на МВР. След извършена проверка е установено, че същият е неправоспособен и управлява МПС в едногодишен срок от влязло в сила наказателно постановление, задържан за 24 часа. Съставен АУАН, иззети рег. табели.

На 07 март в 22,30 ч. в гр.Добрич, на ул. "Дунав", автопатрул Първо РУ Добрич спира лек автомобил "Опел" с ТХ регистрация, с водач О.М., на 24 г., от гр. Добрич, неизвестен на органите на полицията. Отведен в КАТ Добрич, изпробван за употреба на наркотични вещества, като пробата е положителна за  употреба на амфетамин. О.М. дава кръв и урина за химичен анализ по надлежния ред, задържан за 24 часа.

По случаите са образувани бързи полицейски производства.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов