Представят дебютната книга на Пламен Петков „Престъпни мисли“

Новините

05-03-2017, 09:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фондация „Русе – град на свободния дух“ избра 10 проекта, които ще финансира

На 7 март във фоайето на РБ „Любен Каравелов“ от 18.00

Книгата ще представи театроведът Крум Гергицов.

Пламен Петков има усет за криминалния ход и го гради с познанията и точността на професионален следовател. Стилът му е на разказвач, който гради без излишно разточителство и обяснителни отклонения. Затова върви динамично и настъпателно. В образа на Иван Галинов авторът е създал своя Еркюл Поаро, своя Филип Марлоу. Млада жена е убита на рождения си ден. Брокер остава без работа, но на следващата сутрин се събужда като богат наследник. В центъра на Русе се леят шампанско и безалкохолни, внезапно един от празнуващите умира.

Мъж загубва живота си при инсценирана катастрофа.

Световната футболна купа е открадната, а един българин се оказва в епицентъра на събитията. Дали  ще бъдат заловени крадците, зависи от неговата находчивост, хладен ум и смелост.

Пламен Петков е роден в град Русе през 1978 г. Завършил е немска гимназия и след това висше образование в родния си град. Пише стихове от трети клас. Година по-късно получава и награда за първия акростих в живота си. На седемнайсетгодишна възраст прави опити и в прозата. Още тогава си поставя за цел да напише криминален разказ със заплетен сюжет, като в романите на Агата Кристи. През годините се е занимавал с различни дейности, като една от тях е редактор в уеб сайт



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)