Математици информират за Седмицата на парите

Парите

04-03-2017, 09:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Община Борово , италианци и клуб „Отворено общество – Русе“ ще реализира проект

Темата на инициативата е: „Учи. Спестявай. Печели.“

Тази година Световната седмица на парите ще се проведе от 25 март до 2 април. Темата на инициативата е: „Учи. Спестявай. Печели.“

КАК МОЖЕТЕ ДА УЧАСТВАТЕ?

Възможностите са много и зависят само от Вашето желание!

КЛУБ ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО "УСПЕШНИТЕ ХОРА" ОРГАНИЗИРА СЛЕДНИТЕ ИНИЦИАТИВИ:

•             открит урок на тема „Пари в банката“ с гост лектор от УниКредит Булбанк и с подкрепата на Startup Factory Русе;

•             иновационен лагер (за ученици 5.-7. клас), с участие на други русенски училища;

•             иновационен лагер (за ученици 11.-12. клас), който се организира с партньорството на РУ „Ангел Кънчев“;

•             посещения в Българската фондова борса, банки и други финансови институции;

•             публикации в медиите и социалните мрежи и т.н.

Каним Ви да се включите и в световните състезания на GMW за селфи, видео и снимка със спестовна касичка, което ще ви даде правото да участвате и в националните състезания, организирани от JA България. За целта е необходимо само да направите своята публикация в профила си във Facebook, Twitter, Instagram с ВСИЧКИ хаштагове: #GMWJABulgaria – за участие в състезанието на JA България, #GMWSelfie, #GMW2017, #GlobalMoneyWeek – за участие в световните състезания.

 Световните предизвикателства на GMW 2017 се организират от CYFI и се провеждат в целия свят в периода 25 март – 2 април 2017 г. Те включват състезания за селфи (Selfie Challenge), видео (Video Challenge) и снимка със спестовна касичка (Money Box Challenge), както и инициативи като младежки разговори (Youth Talk), посещения във фондови борси (Stock Exchanges) и посещения в музеи на парите или музейни сбирки, посветени на парите (Money Museums).

Победителите във всички световни състезания ще бъдат обявени на Facebook страницата на GMW в 14:00 ч. (CET) в петък, 7 април 2017 г. За тях ще бъде отделено специално място в Доклада за GMW 2017, а визуалните им материали ще бъдат споделени по всички канали на CYFI в социалните медии.

Победителите в националните състезания ще бъдат обявени също в 15:00 ч. (ЕET) в петък, 7 април 2017 г. на страницата на JA България. Те ще намерят специално място в доклада за България и ще получат награди от JA България! Всички регистрирани участвали училища, ученици, учители и доброволци ще получат сертификати.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов