Младежки работник участва в социален проект във Варна

Мисия

03-03-2017, 09:02

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Урок по родолюбие се състоя в СУ „Йордан Йовков“ – Русе по повод 3-ти март

14 участници от 7 страни работиха заедно, за да разберат по-добре какво представляват социалните иновации и да развият реални такива проекти

Младежкият работник към ОМД - Мина Маринова взе участие в проект по програма "Еразъм +", организиран от Българската национална агенция. "N.I.C.E - New Intervention with Creative Education", или нови инвестиции с креативно образование, е проект в подкрепа на програма "Еразъм +", който дава възможност на младежта и свързаните с нея организации да развият своите проекти по Програмата и по този начин да се насърчи признаването на неформалното образование и неговата роля в Европейската стратегия 2020.

От 22 до 28 февруари, 14 участници от 7 страни работиха заедно, за да разберат по-добре какво представляват социалните иновации и да развият реални такива проекти. Крайният резултат са 4 проекта: YOUth UP - за младежка безработица; Deal Ideal - за рециклиране; Ant App - за развитие на общността и Education of YOUth - за развитие на образователните умения.

Обучението се проведе в град Варна, който е Европейска столица на младежта за 2017 година. Фокусът бе насочен в областта на социалните иновации и по-точно в развитието на социалното предприемачество като решаваща роля и инструмент за прилагане на развитие на политиките за младежта и устойчиви решения за заетост, творчество, работа в мрежа, обмен и образование. Идеята на тези проекти е средствата, генерирани от дарения на самите участници или обществото, да бъдат превърнати в дейност, която ги връща обратно на обществото под формата на ползи или финанси. Бяха дадени примери с реално изградени такива проекти във Варна като: Социална чайна, Школа "Дедал", Скейт училище, Beehive и др.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов