Избягалият затворник се споразумя с прокуратурата, получи още две години

Тома Ендрев е признат за виновен

Районен съд – Пловдив одобри споразумение между Районна прокуратура – Пловдив, обвиняемия Тома Еендрев и защитника му, с което:
Тома Ендрев е признат за виновен
- за престъпление по чл. 297, ал.1 от НК за това, че на 21.02.2017 г. в гр. Пловдив, като затворник, изтърпяващ наказание лишаване от свобода, е избягал от Затворническо общежитие „Хеброс“ при Затвора Пловдив.
- за престъпление по чл. 354а, ал.3, т.1 от НК за това, че на 26.02.2017 г. в гр. Пловдив, без надлежно разрешително е държал наркотично вещество – високорисково наркотично вещество – амфетамин нето тегло 0,52 гр. на стойност 1,56 лв.
За така извършеното от обвиняемия Тома Е. престъпление по чл. 297, ал.1 от НК на основание чл.54, ал.1  от НК му е определено и наложено наказание лишаване от свобода в размер на две години при първоначален строг режим.
За така извършеното от обвиняемия  Тома Е. престъпление по чл. 354а, ал.3, т.1 от НК на основание чл. 55, ал.1, т.1 и ал.3 от НК му е определено и наложено наказание лишаване от свобода в размер на 11 месеца  при първоначален строг режим.
На основание чл. 23, ал.1 от НК на обвиняемия Тома Е. му определено и наложено едно общо, най-тежко наказание лишаване от свобода за срок от 2 години при първоначален строг режим.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов