Програма „Старт в кариерата“ даде шанс на младеж от Ценово

Новините

20-02-2017, 14:08

Снимка:

Пресцентър Община Ценово

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ръководството на две секции скара политическите лидери в Ценово

Стажантът Иван Иванов: Искам да натрупам знания и опит в структурата на общинската администрация, а след това ще видим. Вече съм се убедил категорично, че по-хубаво от бащината къща няма.

Младият финансист Иван Иванов е най-новото попълнение в щата на общинската администрация в Ценово. Програмата „Старт н кариерата“ предостави шанс на младежа да започне работа като специалист в дирекция „Специализирана администрация“, отдел „Общинска собственост и специализирани общински дейности“. Иван е бакалавър по специалността „Финанси“, завършил в Стопанска академия гр. Свищов. В момента учи дистанционно по магистърска програма „Финансов мениджмънд“ в СА „А. Ценов“ гр. Свищов. Трудовият договор между общинската администрация и младият специалист е за срок от девет месеца. Ако младежът обаче покаже развитие и добри качества, със сигурност ще може да продължи кариерното си израстване по административната стълбица в Ценово.

„В общинската администрация имахме възможност да назначим трима младежи. За съжаление работа започна само един млад специалист. От общината нямаше регистрирани в дирекция „Бюро по труда“ подходящи кандидатури, които да отговарят на изискванията на програмата – младежи до 29 години с висше образование, без стаж по специалността“, обясни зам.-кметът Ваня Игнатова. За никого не е тайна, че младите специалисти предпочитат да си търсят работа или в големите градове, или в чужбина. Но поне засега Иван е на друго мнение.

„Искам да натрупам знания и опит в структурата на общинската администрация, а след това ще видим. Вече съм се убедил категорично, че по-хубаво от бащината къща няма, а нали и камъкът си тежи на мястото“, сподели Иван. На малко повече от 20 години той вече знае как се изкарват пари в други държава. В продължение на четири години е ходил на студентска бригада в Англия да бере ягоди. Имал е шанс да остане, но винаги се е връщал, защото зовът към родното и близките е надделявал и се е оказвал по-силен пред предложенията да живееш и вършиш тежката и ниско квалифицирана работа в чужбина.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов