Регионална библиотека „Любен Каравелов” е един от най-предпочитаните партньори на МОН

Новините

18-02-2017, 10:00

Снимка:

РБ "Любен Каравелов"

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Детска градина „Слънце“ почете Левски и Освобождението на Русе

По проект „Студентски практики“

Регионална библиотека „Любен Каравелов” е един от най-предпочитаните партньори на МОН по проект „Студентски практики“ на оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, финансирана от Европейския съюз. С включването в този проект, институцията осигурява полезни възможности за общуване между различните поколения и професионалните общности. Програмата е насочена към повишаване качеството на обучение, осигуряване на равен достъп до образование и подобряване на системата за образование в съответствие с нуждите на пазара на труда.

 

Библиотеката разполага с огромен, на практика безкраен и постоянно обновяващ се масив от информация, който съдържа уникални архиви в областта на хуманитарните науки, технологиите и стотици други, специфични направления на човешкото познание.

 

Младите хора, които провеждат студентските си стажове в Библиотеката по Проект „Студентски практики“ на МОН, могат да използват този информационен масив, да го интерпретират и да обогатяват познанията си. Те участват пълноценно със свои проекти в подреждането и осъществяването на над 300 културни и научни събития годишно, които са под егидата на библиотеката и на партньори, сред които са Министерството на културата, Община Русе, фондациите „Русе-град на свободния дух”, „Глобални библиотеки – България“ и др., като осъществят преки контакти, с възможности за бъдеща реализация в културните институции, социалните ведомства, местни регионални и национални общности и фирми, с които библиотеката работи.

 

Русенската библиотека дава възможност на студентите-стажанти с различни специалности и от различни висши учебни заведения да придобият професионален опит и нови компетентности. Една от групите студенти реализира първия български проект „Манекенско предизвикателство“ (Mannequin challenge) – авангардна фотографска видеовизия, която е общото послание от ежедневието на библиотеката към модерните хора.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов