Благотворителен концерт в подкрепа на читалище „Зора“ организира Интеракт клуб Русе

Новините

18-02-2017, 09:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Красив и забавен Свети Валентин подариха на русенци Младежи ГЕРБ - Русе

На 18 февруари 2017г. от 18 часа в Доходно здание

През настоящата 2017 година ние, членовете на Интеракт клуб, част от Ротари клуб, организираме множество инициативи, чрез които да припомним на съгражданите си делата на Апостола на свободата – Васил Левски, и да отдадем заслужената почит на националния ни герой, като с това възродим патриотизма, любовта и чувството за българщина у гражданите на Русе. Защото Ние, младото общество на нашия град, смятаме че не бива да забравяме нашите герои, хората заради които сме горди да се наречем Българи.

На 18 февруари 2017г. от 18 часа в Доходно здание, в навечерието на деня, в който се навършват 144 години от смъртта на безсмъртния герой, организираме благотворителен концерт – Заветът на Апостола, средствата от който ще бъдат дарени на читалище „Зора“. Като след концерта ще бъде организиран благотворителен базар.

Читалище „Зора“ е едно от малкото възрожденски читалища в България. То е културна институция със забележителен принос в мощните движения за новобългарска просвета, църковна независимост и политическа свобода. И тъй като читалището е нещо уникално българско, ние смятаме, че трябва да го съхраним и опазим.

Преди концерта обявихме младежки литературен конкурс – „Заветът на Апостола“, който също както концерта се посвещава на Апостола на Свободата – Васил Левски. Конкурсът се провежда за първа година по повод 144-та годишнина от смъртта на безсмъртния герой – Васил Левски. В него могат да участват ученици от 5 до 12 клас. Класираните на първите три места ще получат награди и грамоти. Награждаването ще се проведе по време на концерта „Заветът на Апостола“.

Седмицата преди концерта организираме викторина, в някои русенски училища, под надслов „Заветът на Апостола“, надявайки се да провокираме новото поколение да обърне поглед назад, като научи интересни факти от живота на Левски и почерпи вдъхновение от неговата смелост и всеотдайност. Викторината е за ученици от 5 и 6 клас. Спечелилите отбори във викторината, ще бъдат наградени на нашия концерт под същия надслов, който ще се проведе на 18 февруари 2017 г., в драматичния театър „Сава Огнянов“ от 18 часа, в навечерието на деня, в който отбелязваме 144 години от смъртта на безсмъртния герой. Изказваме искрена благодарност на партньорите, които ни помогнаха за този концерт.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов