Дечица от детска градина „Червената шапчица“ почетоха Левски

Мисия

17-02-2017, 15:55

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Детска градина „Слънце“ почете Левски и Освобождението на Русе

Гости на малките родолюбци бяха членове на регионален клуб „Ангел Кънчев“ към Национален клуб „Традиция“

Днес децата от ІV подготвителна група на детска градина „Червената шапчица“ заедно със своите учители г-жа Златанова и г-жа Андреева отбелязаха 144 години от смъртта на Апостола на свободата Васил Левски.

Децата взеха участие във викторина и бяха разделени на два отбора, за да изберат име на своя отбор. Те трябваше да подредят пъзел и да назоват чий е образа, получен при подреждането му. Така единият  отбор получи името „Христо Ботев“, а вторият отбор „Васил Левски“.

Отборите отговаряха на въпроси, свързани с живота и делото на Васил Левски, рецитираха стихове за него и разпознаваха текстове от произведения, посветени на делото му.

Гости на малките родолюбци бяха членове на регионален клуб „Ангел Кънчев“ към Национален клуб „Традиция“. Те разказаха за облеклата си, за знамето и оръжията, които носеха - използвани по време на Освобождението. Като награда за знанията си за Апостола, децата се докоснаха до старинните предмети, като някои от тях се заклеха както са правели тогавашните революционери - над револвера, камата и Библията и целунаха знамето с надпис „Свобода или смърт“.

След това всички гости се насладиха на изложбата от детски рисунки посветени на Левски.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)