Ненчев: Ревизията във военното министерство е предизборен ход

По думите му ударът идва от управляващите и е твърде вероятно да е от президента, който сформира служебния кабинет

Бившият военен министър Николай Ненчев заяви пред БТВ, че ревизията във военното министерство от служебния кабинет изглежда като предизборен ход в полза на някого.

Той коментира факта, че прокуратурата ще проверява над 100 обществени поръчки, направени в министерството по време на мандата му - "Аз съм политически лидер и след два дни ще бъда вероятно кандидат за народен представител. Тази атака идва точно от министъра на отбраната, който на всичко отгоре е отговорен за честни и прозрачни избори, няма как това да не ме безпокои”, отбеляза Ненчев.

"Не знам как този одитен доклад е изготвен за толкова кратък срок”, каза бившият министър, като уточни, че не е уведомен и не разполага с него. „Атакуват се всички поръчки, тоест всички хора, които са били ангажирани с тях в министерството, а тези хора продължават да работят там, някои от тях са повишени”, изтъкна Ненчев.

„Зам.-министърът ми, който отговаряше за обществените поръчки, е единствената, която остана в политическия кабинет на служебния министър”, отбеляза той. Той изтъкна също, че е силно обезпокоен от политическата чистка, която се извършва в министерството. По думите му уволнените не са малко.

Николай Ненчев заяви, че очаква нови предсрочни парламентарни избори след тези през март.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов