Посланикът на Полша у нас гостува в русенския университет

Новините

15-02-2017, 14:23

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Красив и забавен Свети Валентин подариха на русенци Младежи ГЕРБ - Русе

Н. Пр. Кшищоф Краевски: „Първото ми посещение в Русенския университет със сигурност няма да е последното“

Посланикът на Република Полша в Република България, Н. Пр. Кшищоф Краевски, посети днес Русенския университет. По време на среща с академичното ръководство той се запозна с историята и с възможностите за обучение в него. Ректорът, проф. Велизара Пенчева, представи факултетите и филиалите и разказа за международните контакти, които развива висшето училище. Над 350 билатерални споразумения по Еразъм, сред които 18 с университети в Полша има Русенският университет, а в момента трима полски студенти се обучават в Русе благодарение на програмата. 

В разговора беше обсъдено възможното задълбочаване на връзките между Русенския университет и висши училища в Полша в областта на изследванията в различни области на знанието, участието в научни конференции, съвместни публикации и др. 

Н. Пр. Кшищоф Краевски разгледа материалната база и остана впечатен от интерактивната експозиция „Летопис на растежа“, посвета на 70-годишния юбилей на университета. След като се запозна и с условията в Канев център, дипломатът каза, че той би бил особено подходящ за провеждането на събития по време на българското председателство на Съвета на ЕС. „Въпреки че идвам за пръв път в Русенския университет, това със сигурност няма да е последното ми посещение“, каза посланик Краевски, който се ангажира да изнесе лекция пред русенски студенти. 

В края на срещата с ръководството проф. Велизара Пенчева връчи на посланика на Република Полша Кристалния знак на Русенския университет за приноса му в задълбочаването на топлите приятелски отношения и задзравяването на дружбата между двата народа.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов