Две дами назначиха на стаж по програма „Старт на кариерата” в Областна управа

Новините

15-02-2017, 13:48

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пътуващ семинар „За повече мляко – повече знания“в Русе на 17 февруари

Те ще работят 9 месеца, съответно в отдел „Регионално развитие“ и в „Административен контрол"

Днес , Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе, неговите заместници Валентин Колев и Станимир Станчев и главният секретар Симеон Иванов,  посрещнаха с добре дошли двете млади дами, които започват работа в Областна администрация по Национална програма „Старт на кариерата“.  Десислава Петрова и Хюлия Шакирова показаха най-добри резултати, от явилите се 14 кандидати  на интервюто, което се проведе на 05.01.2017 г. Двете момичета ще подпомагат работата на администрацията в продължение на 9 месеца, съответно в отдел „Регионално развитие“ и отдел „Административен контрол“.

Стефко Бурджиев се обърна към тях с думите: „Много е радостно, когато млади хора като Вас идват да ни подкрепят в интелектуално отношение“. „В Областна администрация се придобива богат административен опит“, каза още той.  Губернаторът пожела на момичетата успех, да се стараят, както и попътен вятър във всичките им начинания.

Програма „Старт на кариерата” дава възможност да се осигури работа в публичната администрация на младежи до 29 години с висше образование и е финансирана със средства от бюджета на Министерството на труда и социалната политика.

Десислава Александрова Петрова е магистър по Международни отношения и сигурност, Университет Уестминстър, Великобритания и бакалавър по Бизнес управление и политика от Университет Съндърланд, Великобритания. Била е доброволец на УНИЦЕФ в Лондон.

                Хюлия Джошкун Шакирова е магистър по Право от Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“, а в момента учи магистратура Мениджмънт на европейски проекти в РУ „Ангел Кънчев“.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)