Партиите в Русе се споразумяха за ръководствата в СИК

Мисия

14-02-2017, 13:20

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Общинските съветници от ГЕРБ в Община Русе с приемни на 16 февруари

Кметът Стоилов: Русе винаги е показвал европейски дух и характер и вярвам, че и тези избори ще бъдат проведени по всички етични и морални правила

Днес, 14 февруари, в Заседателна зала на Общинска администрация се проведоха консултации за предстоящите избори за Народно събрание на 26.03.2017 г. Ръководните длъжности бяха разпределени след направени предложения от всяка парламентарно представена политическа сила.

Срещата беше ръководена от кмета на Община Русе  Пламен Стоилов. На заседанието присъстваха още главният секретар Димитър Генков, директорът на дирекция „Административно обслужване“ Ердинч Мевлюдов и директорът на дирекция „Правни дейности“ Соня Станчева.

В Заседателна зала бяха поканени всички партии и коалиции, които са участвали в изборите за народни представители на 5 октомври 2014 г. и са имали парламентарна група в Народното събрание към 24.01.2017 г. Участие в консултациите имаха възможност да вземат и други партии и коалиции, които не са парламентарно представени. ГЕРБ беше представлявана от Емил Милушев, БСП от Пламен Рашев, ДПС от Айдоан Джалил, Реформаторски блок от Борислав Попов, Патриотичен фронт НФСБ – Галин Григоров, Атака от Любомир Владимиров и АБВ – Петър Петров. Единствено ББЦ нямаха законен представител, но партиите, които участваха постигнаха съгласие квотата, която им се полага съгласно ЦИК, да бъде заета от техни представители, както и да се направят консултации с Централната избирателна комисия по казуса. 

„Русе винаги е показвал европейски дух и характер и вярвам, че и тези избори ще бъдат проведени по всички етични и морални правила“ – каза в заключение кметът на Община Русе Пламен Стоилов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов