25 години затвор за 34-годишния русенец, който уби жена си от ревност с особена жестокост

Крими

14-02-2017, 09:58

Снимка:

Районен съд Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пиян шофьор спряха полицаите на пътя Русе – Бяла

Подсъдимият призна изцяло фактите

Съдът призна 34-годишния Бахар Селим за виновен в това, че на 31 май 2016 г. на изхода на Русе в посока София е умъртвил 28-годишната си съпруга Джейлян Селим. Убийството е извършено предумишлено, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.

Разследването беше установи,  че по пътя Русе-Бяла, малко преди разклона за село Пиргово, Бахар Селим нанесъл множество прободни рани с нож по тялото на съпругата си, в резултат на които тя починала.

Мъжът беше осъден на доживотен затвор, което наказание съдът замени с лишаване от свобода за срок от 25 години и определи първоначален строг режим за изтърпяване на наказанието в затвор или затворническо общежитие от закрит тип, като предварителното задържане на подсъдимия  ще се приспадне.   Подсъдимият е осъден да заплати направените разноски по делото, а на трима близки на починалата жена да заплати обезщетение за претърпени неимуществени вреди в размер на 150 000 лв. на всеки един от  тях  със законната лихва, считано от 31 май м.г. Присъдата може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд-Велико Търново.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов