Видео среща между класове от България и Франция в час по английски език

Новините

11-02-2017, 09:00

Снимка:

СУ „Възраждане“

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Безплатни консултации с психолог в МИКЦ – Русе през този месец

За целите на комуникацията между страните-партньори, беше създадено събитие в eTwinning пространството

На 2 февруари 2017 г. учениците от 11 „а“ клас, профил „Технологичен – Информационни технологии“ клас при СУ „Възраждане“, Русе, проведоха онлайн среща с техни връстници от Средно политехническо училище „Пол-Емил Виктор“, Шампаньол, Франция. През учебната 2016/2017г. учениците от гимназиалния етап на СУ „Възраждане“ работят по три проекта в най-голямата европейска мрежа за учители и училища – eTwinning , като 11 „а“ клас са включени в проекта Show Your Green Energy Map. Проектът е за разработване на интерактивна карта на регионите, в които учениците живеят. Работата по проекта включва комуникация на английски език, събиране на информация и умения за работа с карти и web3 инструменти. Чрез крайния продукт се представят източниците на зелена енергия ( вятърна, слънчева..) в нашата страна, както и кратка информация за тези източници, поместена на интерактивна карта. Това е проект за изграждане на дигитални умения и компетентности за европейско гражданство. Освен Франция в проекта участват и училища от Сърбия, Румъния, Италия, Германия, Чехия, Словения.  За целите на комуникацията между страните-партньори, беше създадено събитие в eTwinning пространството, Myspace, и класовете използваха възможностите на платформата за висококачествена конферентна връзка. На днешната, втора, онлайн среща по проекта учениците от двете страни представиха материалите и информацията, които са събрали за източниците на зелена енергия в своята страна. Всеки клас е поместил тази информация на платформата padlet и googlemap. https://padlet.com/t_a_n_y_ab/greenenergysources 

https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1xuOfQWWxjxI59WXL3mn-GVOVWVk&ll=42.694330109362255%2C25.485829999999964&z=7 

По време на урока участниците накратко представиха себе си и проблемите на своите държави по отношение на енергийните нужди и производство. Всеки екип представи интерактивните карти, които са подготвили и разказаха накратко за някои от зелените електрически централи.  

Освен представянето на готовите продукти, отборите от двете страни се състезаваха в онлайн викторина, проведена в реално време като ползваха приложението kahoot. И двете страни се представиха на високо ниво като отговориха с висок процент верни отговори.

 

Работата 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов