Установени са крадци от склад на фирма в Русе

Крими

10-02-2017, 10:42

Снимка:

Пресцентър Община Ценово

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

42 пътнотранспортни произшествия за 24 часа в Русенско

Криминалистите са изяснили , че са бивши работници на фирмата и в базата са прониквали с оригинален ключ и код за достъп

На 7 февруари 2017 година в ОДМВР – Русе е подаден сигнал за поредица от кражби, извършени след проникване в складова база и помещения, собственост на куриерска фирма, намиращи се в град Русе. С оглед постъпилата информация са предприети необходимите действия по изясняването на случая и установяване на извършителите на посочените престъпления. От служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Русе е планирана и проведена полицейска операция, в хода на която на 8 февруари тази година, около 03:00 часа, непосредствено след извършване на кражба от складова база на въпросната фирма е установен и задържан 36-годишен русенец К.А. В него полицаите са намерили ръкавици и инструменти, както и отнети от склада вещи. При последвалите процесуални действия и оперативно-издирвателни мероприятия е установено и лицето К.А. на 32 г., от гр. Русе, който заедно с 36-годишния К.А. е участвал при извършването на кражби от складовата база в предходен период. По отношение на двамата мъже криминалистите са изяснили още, че са бивши работници на фирмата и в базата са прониквали с оригинален ключ и код за достъп.

По случаят се води досъдебно производство срещу К.А. /32г/ и К.А. /36 г/. Работата по установяване на точната стойност на всички откраднати вещи, както и документиране на всички извършени от двамата деяния продължава.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов