Губернаторът с поздравление на Европейската седмица на стартиращите компании – StartUp Europe Week 2017 г.

Новините

09-02-2017, 13:54

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

ДПП „Русенски Лом” дари свои издания на библиотеката

Стефко Бурджиев връчи поздравителен адрес на Милен Добрев, изпълнителен директор на Русенската търговско-индустриална камара

Днес областният управител Стефко Бурджиев взе участие в Европейската седмица на стартиращите компании – StartUp Europe Week 2017 г. в Русе. Събитието е част от координирана инициатива на Европейската комисия, която цели да запълни празнина в информираността на предприемачите за условията, предлагани в различните райони на Европа.

За втора поредна година  StartUp Europe Week събира предприемачи в сферата на технологиите в различни градове из цяла Европа, като за нашия град съ-организатор отново е Русенската търговско-индустриална камара.

Отбелязва се в периода 6 – 10 февруари 2017 в над 40 европейски страни с различни събития.

В своето приветствие към организаторите и участниците, областният управител каза, че това е изключително важна инициатива, подкрепяна от Европейската комисия, която намира своя  отклик и на Русенска територия. Той подчерта още, че  „Европа на регионите“ се нуждае от подобни формати, чрез които се дават възможности на новите и инициативни млади предприемачи.

Стефко Бурджиев връчи поздравителен адрес на Милен Добрев, изпълнителен директор на Русенската търговско-индустриална камара, в знак на уважение за приноса им към бизнеса в Русе.

По време на срещата се постави фокус върху  колаборативната икономика, наричана още и споделена икономика, бързо набираща популярност в Европа, представени бяха нови и интересни идеи за стартиране на бизнес, както и се споделиха добри практики от български стартирали вече компании в тази сфера.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов