В Областна администрация Русе- Ден на отворените врати за доброволци

Новините

08-02-2017, 12:47

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ограничено движение на товарни автомобили над 12 тона по път I-5 Русе – Бяла

Младежите се информираха за възможността да проведат ученически стаж или практика в администрацията

В Областна администрация Русе се проведе Ден на отворените врати за доброволци от Общинския младежки дом. Посетителите бяха 22 ученика от 8-ми до 10-ти клас на водещи учебни заведения в града. Посещението на младите хора в администрацията започна с информационна разходка и запознаване с работната среда. Голямо впечатление им направи експозицията от портрети и биографични бележки за областните управители от 1877 година до днес. В кабинета на заместник- областния управител Валентин Колев се проведе неформален разговор за ролята на Областния управител и неговия екип за успешното изпълнение на регионалната политика.

Пенка Попова  запозна учениците с функциите на Областния управител, структурата на администрацията и дейността на областните комисии и съвети. Това беше част от проведеното в зала „Панорама” обучение на тема „Органи  и дейности на изпълнителната и законодателна власт в България. Местна власт и местното самоуправление“. Младежите се информираха за възможността да проведат ученически стаж или практика в администрацията.

Цялото събитие е част от дейностите по проект „ВИА РЕГИЯ 6“, финансиран от Националната програма за младежта (2016-2020 г.), с който се подновява работата на Младежкия информационно-консултантски център. Проектът се изпълнява в партньорство между сдружение „Вдъхновение“, Общински младежки дом Русе , Областна администрация Русе и Община Русе.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов