Стоилов прие парламентаристи от Младежкия парламент

Мисия

07-02-2017, 18:58

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Четирима кандидати за омбудсман в Русе

Кметът : Радвам се, че проявявате интерес към срещата ни тук, защото в днешно време младите хора трудно се ангажират със социални и политически въпроси. Вие сте тези, които може да продължите да променяте града към по-добро.

Днес, в Заседателна зала на Община Русе, кметът Пламен Стоилов се срещна с ученици от Младежки парламент към Общински младежки дом – Русе. Визитата им беше по повод запознаването им със структурата на общинска администрация, както и със спецификите по отношение на управлението на Община Русе и подобряване на гражданското им образование. На срещата присъстваха още директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова, директорът на ОП „Русе Арт“ Мариан Савов и директорът на ОМД – Русе Красимира Николова.

„Радвам се, че проявявате интерес към срещата ни тук, защото в днешно време младите хора трудно се ангажират със социални и политически въпроси. Вие сте тези, които може да продължите да променяте града към по-добро, защото вие сте бъдещето на Русе. Като кмет мога да заявя, че никак не е лесно да се грижиш за цял един град и това не става еднолично, а с помощта на добър екип“ – каза кметът Пламен Стоилов. В заключение той допълни, че Русе има нужда от силни, можещи и знаещи млади хора и призова: „Бъдете активни, защото този град е ваш“.

На срещата присъстваха 26 активни младежи от елитни русенски училища, сред които МГ „Баба Тонка“, АГ „Гео Милев“, ПГЕЕ "Апостол Арнаудов", СУПНЕ „Фридрих Шилер“, ПГИУ „Елиас Канети“, СУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ", Професионална гимназия по туризъм "Иван П. Павлов" и НУИ „Проф. Веселин Стоянов“. Младежите, които се срещнаха с русенския градоначалник бяха на възраст  от 16 до 18 години и повече от час задаваха въпроси, които ги вълнуват и на които получиха отговори лично от кмета. Те се обучават в Общински младежки дом по проект Младежки информационно-консултативен център.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов