Русенчето Иван Паришков с първа награда от "Път към славата"

Мисия

07-02-2017, 14:56

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Община Русе създава интернет портал за календара на културните събития

За първи път бяха присъдени награди на Руския културно-информационен център и на Италианския културен институт

Иван Паришков се завърна с награди от Петия национален конкурс на изкуствата "Път към славата", който се проведе от 3-ти до 5-ти февруари в София. Иван е възпитаник на вокална група „Приста” при ОМД – Русе, с ръководител Доротея Бальовска.

Той се състезава с още 35 деца в раздел "Поп музика"- вокални изпълнители, във втора възрастова група, а изпълнението му на песента "Илюзия" на Тончо Русев грабна първата награда. Участниците бяха оценявани от жури в състав: председател - известният певец и музикален педагог доц. Етиен Леви, д-р Нели Маринкова - преподавател по поп и джаз в НБУ и Националното музикално училище и Николай Текелиев -журналист в БТА. Конкурсът се организира от Арт център "Кърнолски" и е под патронажа на Янка Такева - председател на Синдиката на българските учители и се провежда със съдействието на Министерството на образованието и науката.

За първи път в юбилейното пето издание на „Път на славата“ бяха присъдени награди на Руския културно-информационен център и на Италианския културен институт за популяризиране съответно на руската и на италианската култура. Иван Паришков бе удостоен с диплом за изпълнението на руската си песен. В галаконцерта на победилите тази година журито определи кои от наградените изпълнители ще участват.

Иван Паришков получи признанието на журито и пя на голямата сцена в Руския културно-информационен център.

Галаконцертът бе заснет от Българската национална телевизия=



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов