Компютърен клуб „Аз мога повече“ в „Твоят час“ в СУ „Христо Ботев“ отбеляза 2.02

Дунав

06-02-2017, 11:03

Снимка:

РИОСВ

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Безплатни консултации с психолог в МИКЦ – Русе през този месец

„Влажните зони за намаляване риска от природни бедствия“ бе темата на кампанията

Темата на кампанията през 2017 г. е „Влажните зони за намаляване риска от природни бедствия“. Тези зони заемат сравнително малка част от територията на България, приблизително 0.8%. Имат висока природозащитна стойност, тъй като са местообитания на голям брой защитени растителни и животински видове. Основните заплахи и отрицателни последствия са в резултат от пресушаване на заливни речни тераси, блата, замърсяване от индустриален, селскостопански и др. характер, бракониерство, безпокойство на птиците и др.

 

Резерватът „Сребърна“ е дом на 139 растения, 6 вида безгръбначни, 24 вида риби, 10 вида земноводни и 11 вида влечуги и 41 вида бозайници с консервационна значимост. От общо 223 вида птици, между 127 и 140 са гнездящи, 94 са зимуващи и мигриращи, 65 са от Червената книга на България. Учениците от 5 клас, участници в клуба се запознаха с живота на някои от обитателите на резервата: пеликани, корморани, белоока потапница, белочела гъска, червеногуша гъска, сива гъска, ибис, чапла и други.

 

Децата създадоха графични проекти за значка по повод

 

2 февруари 2017 г., световния ден на влажните зони.

 

С тях те участват в конкурса на РИОВ-Русе.

 

Да им пожелаем успех! Повече за световния ден можете да научите на интернет страницата на Регионална инспекция по околната среда и водите – Русе http://riosv-ruse.org/



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов