"Берое Стара Загора" с шеста победа в първенството

Спорт

06-02-2017, 09:27

Снимка:

Берое Стара Загора

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Без здравословни проблеми в баскетболния "Берое"

На 8 февруари "Берое" гостува на "Атлете Целе"

Женският баскетболен отбор на "Берое" спечели шеста победа в Държавното първенство. Пред около 150 зрители в общинската спортна зала възпитаничките на Таня Гатева се наложиха със 73:56 срещу "Нефтохимик", като по този начин се реваншираха за изненадващата си загуба в Бургас по-рано през сезона, съобщава радио Стара Загора.

Беройки започнаха много силно мача, повеждайки с 16:4, но бургазлийки постепенно поизравниха играта, като след 20 минути игра разликата в полза на домакините бе едва 5 точки. Третата част започна с тройка за "Нефтохимик", но след това "зелено-белите" се взеха в ръце и не оставиха съмнение кой е по-добрият отбор, спечелвайки с 16 точки разлика.

Най-резултатна за победителките стана Келиндра Закъри с 19 точки, Сиера Уорън вкара 15 в дебюта си.

След двубоя треньорката на "Берое" Таня Гатева заяви, че е доволна от спечелените 20 борби повече от съперника и от възможността в игра да влязат почти всички състезателки. Въпреки победата обаче, тя обърна внимание на факта, че беройки се отпускат често след като поведат с 15-20 точки. Гатева каза още, че най-резултатната баскетболистка на отбора през този сезон Моник Рийд е почти готова за игра, но ще й бъде дадена още малко почивка.

С тази победа "Берое Стара Загора" се изравни на второто място с шампиона "Монтана". В следващия кръг беройки почиват по програма, а на 19 февруари приемат у дома "Монтана" от 18 часа.

Преди това старозагорки имат две гостувания в Адриатическата лига. На 8 февруари "Берое" гостува на "Атлете Целе", а на 15 февруари на "Цървена звезда" в Белград.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов